APK KEURINGEN

APK Keuringen

Bij de Algemene Periodieke Keuring, oftewel de APK keuring, wordt er gekeken of een personenwagen of bestelbus aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Een APK keuring voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om nog aan het verkeer deel te nemen. Auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd: zo word het milieu ook beschermd.

De APK keuring is verplicht en geldt voor personenauto’s, bedrijfswagens, bussen, driewielige motorrijtuigen en aanhangers met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kilogram. Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst op voor de APK. Hierna moeten ze om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn: daarna moeten ze elk jaar worden nagekeken. Een nieuwe dieselauto moet voor het eerst gekeurd worden na drie jaar en moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd. Ook hybride- en elektrische auto’s worden APK gekeurd.

Rijden zonder geldige APK is strafbaar. Hiervoor krijgt u dan ook een flinke boete. Voorkom dit en laat uw personenwagen of bestelbus op tijd keuren! Natuurlijk kunt u uw wagen bij CPH Autoservice voor een scherpe prijs laten keuren.

99

rdw